Horeca en evenementen

De naamskoppeling Hippisch Evenementen Centrum De Seleviahoeve is niet zomaar gekozen. Het ruim één hectare overdekte gebouwencentrum biedt ongekende mogelijkheden. Op het grote overdekte terras tussen de twee grote wedstrijdmaneges is ruimte voor grote evenementen. Daar is de mogelijkheid om stands neer te zetten ten behoeve van shows. De familie Van den Broek denkt daarbij aan autoshows, bijeenkomsten van motorclubs, miniatuurauto’s, oldtimers of honden- en kattenshows, diverse beurzen of een vlooienmarkt. Verzin het maar. Werkelijk alles is mogelijk. Aan het evenementenplein grenst een overdekt horecadeel van 10 x 25 meter.

Hier kunnen ook feesten en partijen worden georganiseerd. Het vooraanzicht van Hippisch Evenementen Centrum De Seleviahoeve is grotendeels overdekt en kijkt uit op de toekomstige jachthaven. De ontvangstruimte van het centrum is warm ingericht. Houten lambrisering geeft de juiste sfeer die bij deze accommodatie past. De vitrine met de bekers en vele oranje linten van dochter Sylvia van den Broek ontbreekt uiteraard niet. Aan de voor-, en achterzijde is meer dan een hectare parkeergelegenheid.

Springen

Het Hippisch Evenementen Centrum De Seleviahoeve zou wel eens een eldorado voor springruiters kunnen worden. Het management van de manege doet er alles aan om de paarden- en ponyspringsport terug te brengen naar het Land van Heusden en Altena. Een permanente springtuin van 60 x 80 meter maakt het voor ruiters en amazones aantrekkelijk om een sprong te wagen. De organisatie zoekt nog een springinstructeur.

Veterinaire verzorging

In het hart van het Hippisch Evenementen Centrum De Seleviahoeve is een ruimte voor een dierenarts gecreëerd, met een douche en alles wat daarbij hoort. Hier kan een dierenarts uitstekend zijn werk verrichten.

Instructie

Hippisch Evenementen Centrum De Seleviahoeve is er natuurlijk vooral voor kinderen vanaf vijf jaar die willen leren omgaan met een pony. De basis leer je al snel in lessen van een half uur. Je kunt nu al reserveren. Nu de manege dichter bij het dorp Werkendam gevestigd is, kun je op de fiets of onder begeleiding komen. Voor oudere kinderen en volwassenen wordt in groepsverband op maandagavond door Sylvia van de Broek opgeleid tot L-niveau. Door haar opleidingsniveau kan Sylvia ruiters via privélessen opleiden tot het niveau ZZ-Licht. Vraag naar de mogelijkheden.

Camping

APART GELEGEN NABIJ DE MANEGE
Eén hectare grasland op het immense complex is geschikt gemaakt voor 25 campingplaatsen. De beplanting is aangelegd. Kleinschalig, maar geweldig mooi gelegen in het Nationaal Park De Biesbosch.

Apart gelegen van de manege. (in combinatie met paardrijden op de manege bestaat tot de mogelijkheden)

Tarieven 2018
Caravan 15,- per nacht (incl. 2 personen/toeristenbelasting/electra)
Camper 15,- per nacht (incl. 2 personen/toeristenbelasting/electra)
Tent 10,- per nacht (incl. 1 persoon/toeristenbelasting/electra)
Extra persoon 5,- p./p per nacht
Kind 2,50 p./p per nacht
Huisdieren gratis

In en verkoop

Hippisch Evenementen Centrum De Seleviahoeve heeft voor de verkoop altijd betrouwbare pony’s en paarden beschikbaar.

Menssport

Voor menverenigingen en de individuele menners zijn er zomer- en winterfaciliteiten om te oefenen. En wilt u een buitenrit maken dan kan dat bijna nergens beter dan in Nationaal Park De Biesbosch. De menvereniging uit Nieuwendijk heeft zich al gemeld.

Pensionstalling

Een deel van de 80 stallen is voor privé-paarden en -pony’s. Daarnaast zijn er uiteraard de pensionpaarden en pony’s. Afmetingen van de stallen zijn volgens de nieuwe norm 12 m2.  Paarden staan naar wens op stro of op vlas. Ondanks de geweldige uitstraling van Hippisch Evenementen Centrum De Seleviahoeve zijn de tarieven voor het stallen van een paard of pony laag gehouden. Heeft u interesse om uw paard of pony bij ons te stallen kunt u contact opnemen voor de prijs en overige inormatie. De paarden en pony’s krijgen driemaal per dag hooi en tweemaal per dag brokken. De stallen worden wekelijks gemest. Tegen vergoeding is weidegang mogelijk. Er wordt een grote paddock, een uitloop voor jonge paarden, twee overdekte longeercirkels en twee stapmolens waarvan één overdekt.

Opleiding

Naar verwachting zal de FNRS, de Federatie van Nederlandse Ruiters Sport, door de uiterst centrale ligging van Hippisch Evenementen Centrum De Seleviahoeve gebruik gaan maken van deze vijfsterren topaccommodatie. Daarbij moet gedacht worden aan het geven van instructies voor rij- en menopleidingen. De FNRS promoot samen met de KNHS de paardensport in Nederland.